Begrænsning af skærme i dagtilbud og sænket klasseloft: Her er lovprogrammet på børneområdet

På børneområdet er der ingen større reformer i sigte i det kommende folketingsår. Men der vanker lovforslag om orlov til tvillingeforældre, begrænsning af skærme for de yngste børn og færre elever i klasselokalerne. Altinget giver dig overblik over regeringens lovprogram.

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) fremlægger i løbet af det netop påbegyndte folketingsår flere lovforslag på børneområdet. Her ses han ved folketingets åbning tirsdag d. 3. oktober 2023.
Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) fremlægger i løbet af det netop påbegyndte folketingsår flere lovforslag på børneområdet. Her ses han ved folketingets åbning tirsdag d. 3. oktober 2023.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ella Hjalmsrud Jørgensen

De yngste skolebørn har udsigt til en smule mindre trængsel i klasselokalerne, og de ældste børnehavebørn kan få bedre mulighed for at udsætte skolestart.

Vel at mærke hvis to lovforslag, som fremsættes af børne- og undervisningsminister Matias Tesfaye (S) fremsætter senere i denne måned, bliver vedtaget.

Det fremgår af lovprogrammet for det nye folketingsår, som regeringen traditionen tro fremsatte ved Folketingets åbning tirsdag.

0:000:00