Debat

Bryd Tavsheden: Mødrehjælpen bør holde sig for gode til usandheder

Det er direkte usandt, når Mødrehjælpen påstår, at der har manglet et chat-tilbud til voldsudsatte børn. Vi bør alle holde os for gode til at påstå, at den indsats, som vi gerne vil have midler til, ikke eksisterer, når man bør vide bedre, skriver Isabella Wedendahl.

Det, vi alle bør have for øje, er dem, vi er sat i verden for at hjælpe. Der er desværre nok voldsudsatte børn til, at vi godt kan være flere aktører, der arbejder for at gøre noget ved dette, skriver Isabella Wedendahl.
Det, vi alle bør have for øje, er dem, vi er sat i verden for at hjælpe. Der er desværre nok voldsudsatte børn til, at vi godt kan være flere aktører, der arbejder for at gøre noget ved dette, skriver Isabella Wedendahl.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Isabella Wedendahl
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det var med stor undren, at jeg læste, at Mødrehjælpen har lanceret et chat-tilbud til voldsudsatte børn ”fordi det mangler”, som Trine Schaldemose, vicedirektør i Mødrehjælpen udtaler til pressen.

Det er en direkte usandhed, som ikke klæder en organisation som Mødrehjælpen, der har eksisteret i mange år og er en del af de fem organisationer, der stod bag etableringen af det politiske projekt Lev Uden Vold, som er sat i verden for at styrke arbejdet med vold i nære relationer. En opgave, som var politisk bestilt via satspuljeaftalen 2017-2020.

Da dette nye samarbejde efterfølgende blev lanceret på Folkemødet, bed jeg mærke i, at Lev Uden Vold også skulle gøre en indsats for at afdække hvilke voldstilbud, der fandtes på markedet, og hvilke der manglede.

Opgaven med at afdække voldsudbud på markedet er ikke lykkedes

Bryd Tavsheden har i snart 20 år arbejdet med at oplyse om, forebygge og afhjælpe vold mod børn og unge (13 til 24-årige) i hjemmet og det unge kæresteforhold blandt andet gennem vores mange rådgivningstilbud heriblandt en chat-rådgivning alle hverdage 17-20. Vores rådgivningstilbud blev akkrediteret hos RådgivningsDanmark i 2017 og igen primo 2021.

Hvor ville det være rart at blive anerkendt for de resultater vi formår af vores konkolleger i stedet for at blive kørt ud på et sidespor og vores indsats negliceret.

Isabella Wedendahl
Generalsekretær, Bryd Tavsheden

Jeg har deltaget i arrangementer samt en følgegruppe i Lev Uden Vold i min egenskab af generalsekretær i Bryd Tavsheden, samt haft kaffemøde med organisationens første direktør.

Og så kender én af de fem organisationer bag projektet ikke til vores eksistens og tilbud til børn udsat for vold?

Så kan jeg desværre konkludere, at opgaven med at afdække hvilke voldsudbud, der er på markedet, desværre ikke er lykkedes.

Kæmper for opmærksomhed og midler

Det skal bemærkes, at vi jo ikke er konkurrenter inden for ngo-verdenen. Det lyder nemlig ikke godt, når vi nu er sat i verden til gavn for en større sag og udsatte mennesker. Så vi kalder os konkolleger, men det er lige så hult, når de større hytter deres eget skind og ovenikøbet hyldes, når de starter ”nye” indsatser, uagtet andre aktører allerede har en sådan indsats og tilbud.

Samtidig kæmper organisationer som Bryd Tavsheden for opmærksomhed og midler til at vækste og gøre mere af det, vi er rigtig dygtige til og har specialiseret os i gennem snart 20 år. Vi har stor erfaring med, viden om og indsigt i voldsudsatte børn og unge. Vi er ganske enkelt specialister.

Hvor ville det være rart at blive anerkendt som sådan og for de resultater, vi formår af vores konkolleger i stedet for at blive kørt ud på et sidespor og vores indsats negligeret.

Desværre voldsudsatte børn nok til flere aktører

Det, vi alle bør have for øje, er dem, vi er sat i verden for at hjælpe.

Der er desværre nok voldsudsatte børn til, at vi godt kan være flere aktører, der arbejder for at gøre noget ved dette. Også skønt at der fra fondenes side er fokus på og interesse for at støtte netop denne indsats – tillykke til alle os, der arbejder med voldsudsatte børn og unge.

Vi bør bare alle holde os for gode til at påstå, at den indsats, som vi gerne vil have midler til, ikke eksisterer – når man bør vide bedre, som Trine Schaldemose, der sidder i Lev Uden Volds bestyrelse. Trine, det ved jeg, at du og Mødrehjælpen kan gøre bedre!

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Trine Schaldemose

Chef for Politik og analyse, LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2000)

0:000:00