Om  
Lotte Rubæk

Dansk psykolog forlader Metas ekspertgruppe og kritiserer techgiganten

Lotte Rubæk har sagt op i Metas ekspertgruppe, da hun er "kommet til en erkendelse af, at den i værste fald kan have givet en legitimitet til Meta, som på sigt kan stå i vejen for en strengt nødvendig politisk handling," skriver hun på LinkedIn.

Lotte Rubæk har været medlem af Metas ekspertgruppe i over tre år.
Lotte Rubæk har været medlem af Metas ekspertgruppe i over tre år.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Sophie Bavnhøj

Lotte Rubæk har sagt op i Metas globale ekspertgruppe for selvskade, spiseforstyrrelser og selvmord. Det skriver DR, som har set Lotte Rubæks opsigelse. 

Meta ejer blandt andet Facebook og Instagram og er gentagne gange blevet kritiseret for deres forretningsmodeller, som eksempelvis har resulteret i en EU-dom.

"Jeg har valgt at træde ud af Metas ekspertgruppe, da jeg ikke længere tror på, at gruppens arbejde kan forbedre sikkerheden for børn og unge på deres platforme, så længe vi er oppe imod nogle forretningsmodeller, som grundlæggende vil noget andet," skriver Lotte Rubæk på LinkedIn.

Læs også

Hun har været medlem af gruppen i over tre år og er kommet til en erkendelse af, at gruppen kan have givet en legitimitet til Meta, som hindrer politisk handling.

"Hvor jeg før havde en forestilling om, at min deltagelse i ekspertgruppen kun kunne være til gavn, så er jeg nu kommet til en erkendelse af, at den i værste fald kan have givet en legitimitet til Meta, som på sigt kan stå i vejen for en strengt nødvendig politisk handling," skriver hun.

Det britiske medie The Guardian har beskrevet sagen og fået en kommentar fra en talsperson fra Meta.

- Selvmord og selvskade er komplekse problemer, og vi tager dem utroligt alvorligt. Vi har konsulteret med sikkerhedseksperter, herunder dem i vores ekspertgruppe for selvmord og selvskade, i mange år, og deres feedback har hjulpet os med at fortsætte med at gøre betydelige fremskridt på dette område, lyder svaret til The Guardian.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lotte Rubæk

Psykolog, leder, Team for selvskade, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Hovedstaden
Cand.psych. ved KU, autoriseret af Psykolognævnet og godkendt som specialist i psykoterapi

0:000:00