Om  
Carsten Lyng Obel

Dødsfald: Professor Carsten Obel (57)

Professor i almen medicin og mental børnesundhed, Carsten Obel, er gået bort i en alder af 57 år. Han var ansat ved Aarhus Universitet i Forskningsenheden for Almen Praksis.

Professor i medicin og mental børnesundhed ved Aarhus Universitet Carsten Obel er gået bort i en alder af 57 år.
Professor i medicin og mental børnesundhed ved Aarhus Universitet Carsten Obel er gået bort i en alder af 57 år.Foto: Pressefoto
Andreas Esbjørnsen

Medicin- og børnesundhedsprofessor Carsten Obel er død 15. februar. Det oplyser Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Carsten Obel opnåede sin kandidatgrad i medicin ved Aarhus Universitet i 1994. På samme universitet færdiggjorde han sin ph.d. i epidemiologi i 2003. Senere blev han tilknyttet Institut for Folkesundhed, og i 2014 blev han udpeget som professor i almen medicin og mental børnesundhed.

Blandt forskere var Carsten Obel meget velanset og nød respekt blandt fagfæller. Han har skrevet en række anerkendte forskningsartikler og har hentet flere fondsbevillinger til sine projekter. Et af disse projekter var en digital platform, der gør det lettere for landets kommuner at arbejde med børns mentale sundhed.

0:000:00