Eksperter modsiger S: Børnekonventionen forhindrer ikke en stram rets- og udlændingepolitik

Regeringen og Folketinget stadig har mulighed for at føre en stram udlændinge- og retspolitik, selvom Børnekonventionen skrives ind i loven, vurderer eksperter. ”Det ville klæde en socialdemokratisk statsminister, der kalder sig selv for børnenes statsminister, at den politiske målsætning om, at Danmark skal være verdens bedste land at være barn i, bakkes op juridisk,” lyder det fra en af eksperterne.

Socialdemokratiet frygter, at man risikerer at indskrænke det politiske handlerum på især rets- og udlændingepolitikken, hvorfor man afventer erfaringerne fra Danmarks nordiske nabolande.
Socialdemokratiet frygter, at man risikerer at indskrænke det politiske handlerum på især rets- og udlændingepolitikken, hvorfor man afventer erfaringerne fra Danmarks nordiske nabolande.Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Vu Nguyen

Opdateret 13/1 kl 10:35 med en kommentar fra socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil

Den tidligere regering nægtede pure at bøje sig for et pres fra de daværende støttepartier om at skrive FN's børnekonvention ind i dansk lov.

Det kunne stå i vejen for at føre en stram udlændingepolitik var argumentet. Men nu siger flere eksperter, at det argument ikke holder.

0:000:00