EL og SF afviser nyt regeringsforslag, der kan koste forældre børnechecken

Regeringen vil med et nyt udspil tilføje utryghedsskabende adfærd som et af de parametre, der kan udløse et forældrepålæg og i sidste ende koste forældre børne- og ungeydelsen. EL og SF afviser og mener, at det vil hæmme sociale indsatser, mens V er mere positive.

Utryghedsskabende adfærd skal tilføjes som en af betingelserne, der kan føre til et forældrepålæg, lyder det fra regeringen i et nyt udspil. Hvis forældrene ikke lever op til kravene i forældrepålægget, kan det koste dem børne- og ungegydelsen. 
Utryghedsskabende adfærd skal tilføjes som en af betingelserne, der kan føre til et forældrepålæg, lyder det fra regeringen i et nyt udspil. Hvis forældrene ikke lever op til kravene i forældrepålægget, kan det koste dem børne- og ungegydelsen. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Det nytter ikke noget at udvide rammerne for, hvornår kommunen kan fratage børnechecken fra forældre til børn, der skaber utryghed i boligkvarterer eller indkøbscentre. I stedet bør der skrues op for de sociale indsatser, der kan forhindre adfærden.

Sådan lyder Enhedslisten og SF’s afvisning af en række elementer i et nyt regeringsudspil, der har til formål at bremse utryghedsskabende adfærd i indkøbscentre, på S-togstationer og i bestemte boligområder.

Helt konkret vil regeringen udvide reglerne for det såkaldte forældrepålæg. Fremover skal utryghedsskabende adfærd i indkøbscentre eller boligområder tilføjes i de betingelser, der kan føre til, at kommunen pålægger forældrene en række krav for at hjælpe deres børn. Konsekvensen ved ikke at leve op til forældrepålægget er, at børne- og ungeydelsen fratages og eventuel boligstøtte mistes.  

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00