EL og SF med nyt finanslovskrav: Vil have bedre opgørelse af normeringer i SFO'er

For at komme tættere på at indføre minimumsnormeringer i SFO’erne vil SF og Enhedslisten til finanslovsforhandlingerne kæmpe for at få indført en ny opgørelse af normeringerne i skolefritidsordningerne. Partierne vil også bruge forhandlingerne til at indføre en pulje til sociale normeringer i stil med dem, der findes på dagtilbudsområdet.

Foto: Ida Guldbaek Arentsen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der skal på sigt indføres minimumsnormeringer i SFO’erne. Men det forudsætter bedre viden om, hvordan personalesituationen i skolefritidsordningerne ser ud på landsplan lige nu.

Det er budskabet fra Enhedslisten og SF, der derfor tager et forslag om at etablere en ny opgørelse af normeringerne i SFO’er og klubber med til finanslovsforhandlingerne.

”Alle burde have en interesse i, at vi bliver klogere på, hvordan normeringerne rent faktisk ser ud, selvom vi kan have forskellige synspunkter på, hvad løsningen er. Det er rigtig dumt ikke at tilvejebringe et ordentligt, fælles grundlag at diskutere ud fra på et område, hvor der lige nu er store diskussioner om forholdene,” siger børneordfører Jakob Sølvhøj.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00