Om  
Jakob Ellemann-Jensen

Efter politisk exit: Ellemann skal være far

Den netop aftrådte Venstre-formand og vicestatsminister, Jakob Ellemann-Jensen, skal have et barn. Det sker få dage, efter at han forlod dansk politik.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Jakob Ellemann-Jensen, der for blot få dage siden meddelte, at han forlader dansk politik og formandsskabet i Venstre, skal være far igen.

Det udtaler Venstres eksformand til Billed-Bladet, skriver Ritzau.

"Anne Marie er gravid. Hun har termin til marts, og vi er meget glade. Det ser ud til at blive en lille dreng, siger 50-årige Ellemann-Jensen til Billed-Bladet," udtaler han.

Det bliver parrets andet barn sammen med hustruen Anne Marie Preisler. Derudover har han to børn fra sit tidligere ægteskab.

Da Ellemann takkede farvel til politik, henviste han desuden til sin familie.

"De næste måneder vil jeg bruge sammen med min familie. Så kære Anne Marie, Frederik, Caroline og Bjørn: Jeg har savnet jer. Jeg glæder mig til at være mere sammen med jer, sagde han blandt andet," sagde han.

Læs også

Dårlige meningsmålinger 

Tiden har ikke stået stille for Venstres eksformand, der karrieremæssigt har skulle klare sig gennem flere hårde slag.

Igennem seks måneder var han sygemeldt med stress, og da han vendte hjem til Christiansborg 1. august, havde verden ikke stået stille.

Meningsmålingerne gik kun nedad, og de negative historier om Venstre i medierne tog til.

I forbindelse med sit comeback til Folketinget valgte han at gå af som forsvarsminister for i stedet at blive økonomiminister. Et valg, han tog for at få bedre styr på tøjlerne i Venstre og fokusere på regeringsprojektet.

Det betød, at Troels Lund Poulsen blev indsat som forsvarsminister, som i øjeblikket er den eneste kandidat til at overtage formandsposten i Venstre. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

0:000:00