Fagforeninger og støttepartier affejer nye tal om normeringer: ”Vi kan ikke rigtig bruge opgørelsen til noget”

Normeringerne på landsplan blev forbedret i 2020, viser den årlige opgørelse af normeringerne i daginstitutionerne. Men hverken BUPL, LFS eller regeringens støttepartier mener, at tallene kan bruges til ret meget.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Selvom 2020 bød på en forbedring af normeringerne i børnehaver og vuggestuer, mødes resultaterne i Danmarks Statistiks årlige opgørelse ikke lige frem med jubel hos de toneangivende fagforeninger på området og regeringens støttepartier.

Tallene er nemlig inficerede af de mange midlertidige ansættelser som corona-nedlukningen bød på, og opgørelsesmetoden er anderledes end den, der er lagt op til i loven om minimumsnormeringer. Derfor kan opgørelsen ikke bruges til at sige noget om, hvor langt kommunerne er med at indfri kravene fra loven om minimumsnormeringer, lyder det fra BUPL’s formand, Elisa Rimpler.

"De mange midlertidige ansættelser i forbindelse med corona-genåbningen betyder desværre, at vi ikke kan se, hvor langt vi reelt er nået, og om de første 500 millioner kroner til minimumsnormeringer har givet et mere permanent løft i antallet af pædagoger til børnene, som det var tiltænkt," siger hun i en pressemeddelelse.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00