Familien i Fokus: Røde Kors-projekt hjælper forældre i job og skaber stabilitet i hjemmet

FAMILIEVEN: Røde Kors’ støtteprogram skaber selvsikre forældre, stabile familier og får folk tilbage i uddannelse eller arbejde. Men der er også plads til forbedringer, viser en midtvejsevaluering af Vive.

Gennem projektet Familien i fokus hjælper en frivillig mentor eller familieven udsatte forældre med at få familielivet til at køre. (Foto: Peter Sørensen)
Gennem projektet Familien i fokus hjælper en frivillig mentor eller familieven udsatte forældre med at få familielivet til at køre. (Foto: Peter Sørensen)
Maria Neergaard Lorentsen

Evalueringen viser, at det vi gør, virker. Men det kræver bestemte kompetencer. Det er ikke nok, at man bare brænder for at hjælpe. Man skal kunne yde den psykosocial støtte, familien har brug for.

Anna Blindum
Projektleder, Røde Kors

“Det er Lea,” lyder det energisk gennem telefonen, da hun løfter røret. Der går dog kun et øjeblik, før Leas energi må rette sig mod den 6-årige søn Theis, der er utilfreds over at skulle have rene bukser på.

“Vil du se fjernsyn, når du har fået nye bukser på? Nej, du skal ikke spille spil nu, det gør vi jo om fredagen,” lyder forhandlingen mellem mor og søn, før hun vender opmærksomheden tilbage til interviewet.

“Det hele kollapsede under mig, da min far døde. Samtidig skulle jeg flytte, og min datter skulle skifte skole. Så det endte med, jeg blev sygemeldt.”

Dokumentation

Familien i Fokus

  • Projektet blev startet i 2017 og er støttet af Den A. P. Møllerske Støttefond med 24 millioner plus 11 millioner i egenfinanciering.
  • Målet er at hjælpe mindst 500 familier med en familieven og 250 forældre en frivillig erhvervs- og uddannelsementor.
  • Midtvejsevalueringen viser, at forældrene får bedre overskud til forældrerollen og det tyder på, at flere kommer i uddannelse og job.

Rapporten kan læses her


Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00