Flertal afviser forslag om at afskaffe forældrebetaling ved anbringelser

Hverken Socialdemokratiet eller en række af de borgerlige partier er klar til at afskaffe forældrebetalingen i anbringelsesager, som SF foreslår. Partierne opfordrede i stedet til at indsamle mere viden om, hvordan kommunerne administrerer forældrebetalingen og lade diskussionen fortsætte i forhandlingerne om 'Børnene Først'.

SF vil afskaffe forældrebetalingen i anbringelsessager af hensyn til forældresamarbejdet mellem forældre og kommunerne. Et flertal af partier afviste torsdag Trine Torps (SF) forslag.
SF vil afskaffe forældrebetalingen i anbringelsessager af hensyn til forældresamarbejdet mellem forældre og kommunerne. Et flertal af partier afviste torsdag Trine Torps (SF) forslag.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der bliver ikke ændret på reglerne for forældrebetalingen i anbringelsessager lige foreløbig.

Det er konklusionen på torsdagens debat i Folketingssalen, hvor et bredt flertal afviste SF's beslutningsforslag om at afskaffe forældrebetaling ved anbringelser af børn og unge hos plejefamilier, opholdssteder eller døgntilbud.

Både Venstre og Socialdemokratiet afviste at ændre på reglerne for forældrenes egenbetaling.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024