Fonde udbreder frivillig-koncept for udsatte børn

Fem forskellige fonde har givet støtte til Mentorbarns tilbud om venskabsfamilier til udsatte børn. Med penge fra Trygfonden tilbydes løsningen nu gratis til en stribe af de mest trængende kommuner. Men det er ikke alle, der er lige så begejstrede for ideen, som fondene er.

Billedet er fra Red Barnets vennegruppes fastelavnsarrangement på Nørrebro. 
Billedet er fra Red Barnets vennegruppes fastelavnsarrangement på Nørrebro. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Mikala Satiya Rørbech

Først gav Velux fonden fire millioner til metodeudvikling og pilottest af Mentorbarns koncept for frivillige venskabsfamilier til udsatte børn. Så fulgte Liljeborgfonden med 3,4 millioner i støtte til kapacitetsopbygning og metodeudvikling. Det Obelske familiefond gav tre millioner til at øge antallet af venskabsfamilier, og sidste år støttede Nine United Fonden så Mentorbarns generelle arbejde.

Senest har Trygfonden givet 8,5 millioner til at udbrede Mentorbarns koncept for venskabsfamilier gratis i en række økonomisk trængte kommuner, som ellers ikke ville have prioriteret at finde frivillige venner til udsatte børn.

”Vi lægger vægt på, at indsatsen er afprøvet og har vist lovende resultater,” siger Ditte Ehrenreich.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024