Hård kritik af pædagoguddannelsen i ny evaluering

Pædagoguddannelsen ruster ikke de studerende godt nok til arbejdslivet og selve uddannelsens opbygning med moduler hæmmer det faglige udbytte. Derudover mangler der sammenhæng mellem det, der læres på studiet, og den viden der skal bruges i praktikken, lyder nogle af kritikpunkterne i en ny evaluering af pædagoguddannelsen.

Jesper Petersen overtog i august posten som uddannelses- og forskningsminister fra Ane Halsboe-Jørgensen. Sidstnævnte havde pædagoguddannelsen som en af sine absolutte mærkesager og iværksatte bl.a. en evaluering, der skulle granske uddannelsen med henblik på at styrke den. Ifølge planen skal evalueringen bruges som afsæt til at regeringens oplæg til forbedringer af uddannelsen.<br>
Jesper Petersen overtog i august posten som uddannelses- og forskningsminister fra Ane Halsboe-Jørgensen. Sidstnævnte havde pædagoguddannelsen som en af sine absolutte mærkesager og iværksatte bl.a. en evaluering, der skulle granske uddannelsen med henblik på at styrke den. Ifølge planen skal evalueringen bruges som afsæt til at regeringens oplæg til forbedringer af uddannelsen.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Simon LesselChris Lehmann

Pædagoguddannelsen ruster hverken færdiguddannede eller praktiksøgende pædagoger ordentligt til virkeligheden, og uddannelsens struktur og mål modarbejder gode læringsforløb. Sådan lyder konklusionerne i en ny evaluering af pædagoguddannelsen, som Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggør tirsdag.

Evalueringen er lavet af Danmarks Evalueringsinstitut, Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Danmarks Statistik, der har fået til at opgave at kigge pædagoguddannelsens efter i sømmene af den forhenværende uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Evalueringen baserer sig blandt andet på svar fra spørgeskemaer fra tusindvis af studerende, nyuddannede og ledere. Dertil kommer kvalitative interviews med respondenter fra alle grupperne.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00