Her er 3 nøglecitater fra præsentationen af regeringens sundhedsudspil

Regeringen er klar til indføre et forbud mod salg af tobak til unge født efter 2010, men først skal der løses nogle juridiske problemstillinger. Og så skal en højere aldersgrænse for køb af alkohol spille en afgørende rolle i den nye retning, som regeringen vil sætte for forebyggelsen. Her er tre ting, vi lærte om regeringens ambitioner for børn og unges sundhed fra tirsdagens pressemøde.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) præsenterede tirsdag aften regeringens længe ventede udspil til en sundhedsreform. I udspillet er der ifølge regeringen lagt op til et paradigmeskifte i forebyggelsesindsatserne til børn og unge.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) præsenterede tirsdag aften regeringens længe ventede udspil til en sundhedsreform. I udspillet er der ifølge regeringen lagt op til et paradigmeskifte i forebyggelsesindsatserne til børn og unge.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der skal nye boller på suppen, hvis udfordringerne med unges mentale og fysiske sundhed skal forbedres, ifølge regeringen. 

Derfor er regeringen blandt andet klar til at indføre et forbud mod salg af tobak og nikotinprodukter til unge født efter 2010. Men der kan komme juridiske bump på vejen, som kan komplicere planerne, forklarede sundhedsminister Magnus Heunicke ved præsentationen af regeringens udspil til en sundhedsreform tirsdag aften.

Altinget Børn lyttede med på hele pressemødet og har udvalgt tre citater, der viser regeringens ambitioner, og de udfordringer sundhedsministeren kan støde på undervejs i forhandlingerne om en ny sundhedsreform. 

0:000:00