Kattelem skal lokke penge til flere voksne i daginstitutioner ud af Wammen i fremtiden

ANALYSE: EL og SF kæmper for at indføre mere åbenhed om normeringer i institutionerne, vidner to forslag om. En genåbning af debatten om normeringer kan bruges som affyringsrampe til at skaffe flere penge til voksne i daginstitutionerne fremover.

Flere af støttepartierne vil under forhandlingerne om minimumsnormeringer rette blikket mod en mere - ifølge dem - retvisende opgørelse af normeringerne. Det skal lokke ekstra penge ud af statskassen til flere voksne i daginstitutionerne. 
Flere af støttepartierne vil under forhandlingerne om minimumsnormeringer rette blikket mod en mere - ifølge dem - retvisende opgørelse af normeringerne. Det skal lokke ekstra penge ud af statskassen til flere voksne i daginstitutionerne. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Hvad gør man, når man har lovet vælgerne minimumsnormeringer, men samtidig ikke mener, eller senere kan finde ud af, at der ikke er afsat penge nok til det?

Umiddelbart ligner det, at en indlagt kattelem om en ny og mere retvisende opgørelse af normeringerne i landets daginstitutioner skal bruges som afsæt til ved senere finanslovsforhandlinger at få finansminister Nicolai Wammen til at åbne pengekassen på ny og finde endnu flere penge til flere voksne i daginstitutionerne.

Samtidig kan en mere præcis opgørelse af normeringerne være det, der kan få de igangværende forhandlinger til at falde på plads.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00