Mette Frederiksen vil give lønforhøjelse i daginstitutionerne: Velfærden smuldrer, hvis vi ikke gør noget ekstraordinært

Vi har et politisk ansvar for at hæve lønnen på ældreområdet, i sundhedsvæsnet, i daginstitutionerne og i kriminalforsorgen, siger statsminister Mette Frederiksen. Det er gavebodspolitik og vælgerbestikkelse, lyder det fra de borgerlige.

Socialdemokratiet præsenterede onsdag udspillet "Bedre vilkår - bedre velfærd", hvor de lægger op til at forbedre løn- og arbejdsvilkårene i den offentlige sektor med tre milliarder kroner frem mod 2030.
Socialdemokratiet præsenterede onsdag udspillet "Bedre vilkår - bedre velfærd", hvor de lægger op til at forbedre løn- og arbejdsvilkårene i den offentlige sektor med tre milliarder kroner frem mod 2030.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Malte BruhnMarie Møller Munksgaard

I januar 2019 præsenterede Socialdemokratiet og Mette Frederiksen forslaget til det, der i dag er kendt som Arne-pensionen.

Onsdag formiddag - knap fire år senere og midt i valgkampens slutspurt – kom hun med en "samlet plan for at forbedre løn- og arbejdsvilkår i velfærdssamfundet."

Udover at begge pressemøder blev holdt på Plejecenter Sølund på Nørrebro i København, kan de to forslag sammenlignes på en række andre punkter.

0:000:00