Minister vil undersøge, hvorfor mænd helst vil arbejde i SFO og kvinder i dagtilbud

INTERVIEW: Som en del af evalueringen af pædagoguddannelsen vil uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen undersøge, hvorfor der er store forskelle i kønsfordelingen blandt pædagoger i henholdsvis dagtilbud og fritidstilbud.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

Vi kan se nogle tendenser til, at mænd og kvinder søger forskellige specialiseringer, og de tal kommer vi til at dykke ned i.

Ane Halsboe-Jørgensen
Uddannelses- og forskningsminister, Socialdemokratiet

Hvorfor er der langt flere kvindelige pædagoger i landets vuggestuer og børnehaver, mens kønsfordelingen er mere lige blandt pædagogerne på fritidshjem og klubtilbud?

Det spørgsmål vil uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til bunds i. Derfor skal det undersøges som en del af den evaluering af pædagoguddannelsen, som ministeren satte i gang kort før sommerferien.

”Det handler overordnet for mig om, at vores børn og unge skal have frihed til at være dem, de er. Også når de skal træffe deres uddannelsesvalg. Uanset om en mand vælger et omsorgsfag eller en kvinde vælger en it-uddannelse, så skal de mødes med nysgerrighed og respekt og ikke fordømmes eller forsvare deres uddannelsesvalg,” siger Ane Halsboe-Jørgensen til Altinget.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00