Analyse af 
Erik Holstein

Ministerrokade løste akutte problemer, men foråret bliver farligt for Mette Frederiksen

Forholdet mellem S-regeringen og Enhedslisten har ikke lidt skade af Benny Engelbrechts fyring, men de borgerlige partiers fælles front kan gøre foråret surt for regeringen. Striden om aktivering af indvandrere og ydelser til de fattigste børnefamilier er de hårdeste nødder.

Statsminister Mette Frederiksen (S): Sidste del af valgperioden kan blive knudret, hvis regeringen ikke længere kan operere med skiftende flertal.
Statsminister Mette Frederiksen (S): Sidste del af valgperioden kan blive knudret, hvis regeringen ikke længere kan operere med skiftende flertal.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Erik Holstein

Der findes ministerfyringer, der skaber ondt blod og forpester det fremtidige samarbejde i år frem. Og der findes dem, som en statsminister ryster af sig så let som en hund ryster sin våde pels. Fyringen af Benny Engelbrecht (S)  som transportminister hører til den sidste kategori.

Enhedslisten optrådte som skarpretter mod Engelbrecht, men statsminister Mette Frederiksen (S) undlod helt at ledsage fyringen af sin transportminister med bitre kommentarer vendt mod Enhedslisten. Det er der flere årsager til:

Benny Engelbrecht er en vellidt politiker, men hans rolle var ikke en central del af Mette Frederiksens overordnede politiske projekt. Han kunne let erstattes på posten. Derudover kunne Mette Frederiksen benytte rokaden til at flytte problematiske ministre som den nu tidligere forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00