Ny analyse: Dagtilbudsledere efterlyser mere forskning i småbørnsområdet

FORSKNING: Dagtilbudslederne efterspørger mere forskning i leg og børnefællesskaber blandt de 0-6 årige, viser ny DEA-analyse. Det ønske er flere partier klar til at imødekomme ved forhandlingerne om forskningsreserven.

Foto: Preben Madsen/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der er brug for mere forskning i, hvordan pædagoger og ledere i børnehaver og vuggestuer understøtter det daglige arbejde med leg og ledelse af børnegrupper. 

Det er nødvendigt, at forskningen bliver mere praksisnær og kan komme til at være mest mulig brugbar for medarbejderne i børnehaver og vuggestuer. Det kræver, at vi får lavet en model, der sikrer den praksisnære forskning. Det er vi optagede af, og det er et særligt hensyn, der skal tages.

Eva Flyvholm
Forskningsordfører, Enhedslisten

Sådan lyder en af hovedkonklusionerne i en ny analyse fra DEA, der har spurgt 390 daginstitutionsledere og 43 kommunale dagtilbudschefer om hvilken forskningsbaseret viden, de savner på børneområdet. 

Udover mere viden om småbørnsområdet peger de adspurgte på, at de specifikt savner forskning, der tager udgangspunkt i hverdagen i danske institutioner.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00