Ny debat: Hvad mangler regeringen at levere på for, at Mette Frederiksen fortsat kan kalde sig 'Børnenes statsminister'?

Hvad skal på regeringens dagsorden, hvis statsministeren skal beholde titlen som ’Børnenes Statsminister’? Altinget Børn tager de kommende uger pulsen på børneområdet og spørger relevante aktører, hvor regeringen skal tage fat.  

Altinget Børn spørger de kommende uger aktører på børneområdet, hvor regeringen skal tage fat i den nye politiske sæson for at gøre Danmark til verdens bedste land at være barn i.   
Altinget Børn spørger de kommende uger aktører på børneområdet, hvor regeringen skal tage fat i den nye politiske sæson for at gøre Danmark til verdens bedste land at være barn i.   Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Thor Stefansson Hiis

Mette Frederiksen (S) erklærede i 2018, at hun ville være børnenes statsminister. Siden er hun i talrige kontekster og indslag blevet holdt op på ambitionen. 

Men hvad skal der til for, at hun kan beholde den selvudnævnte titel – og dermed overholde valgløftet om, at Danmark skal være verdens bedste land at være barn i?

Regeringen har allerede landet store aftaler om minimumsnormeringer og anbringelsesreformen ‘Børnene Først’, og der er også indgået en bred politisk aftale om en afløser for de omstridte nationale test. 

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00