Ny debat: Hvor efterlader coronakrisen dagtilbuddene?

DEBAT: Coronakrisen har betydet en helt ny virkelighed i dagtilbuddene, hvor det tumultariske forløb har krævet lynhurtig problemløsning. Men hvor efterlader det dagtilbuddene? I de kommende uger tager Altinget Børn debatten.   

Coronakrisen betyder nye forhold i landets dagtilbud. Først i form af nødpasning og senere i form af skrappe krav til afstand, udendørs leg, mindre børnegrupper og ekstra rengøring.   

Pædagoger, ledere, kommunalpolitikere og forvaltninger har lynhurtigt skulle samarbejde om at omstille sig til en ny virkelighed. En virkelighed, hvor regeringen og myndighedernes anbefalinger har skullet skræddersys til hverdagen på legepladsen og på blå og rød stue.  

Hvilken læring har det tumultariske forløb affødt? Hvilke af de mange forandringer skal videreføres, når normaliteten igen indtræder? Hvilke udfordringer er blot blevet tydeligere under coronakrisen og kræver fortsat handling? Hvordan påvirker forløbet børn med forskellige sociale baggrunde? Og hvordan skal der tages højde for dette - både politisk og i det pædagogiske arbejde – fremover?  

Login