Ny temadebat: Hvordan løser vi problemerne med unges mentale mistrivsel?

Nye tal fra Sundhedsstyrelsen viser den negative udvikling blandt Danmarks unge, der i stigende grad mistrives mentalt. På Altinget Børn spørger vi de næste uger, hvilke politiske tiltag, der skal komme udviklingen til livs. 

Altinget Børn spørger, hvordan vi politisk skal tackle unges mentale mistrivsel. 
Altinget Børn spørger, hvordan vi politisk skal tackle unges mentale mistrivsel. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Nye tal fra den Nationale Sundhedsprofil peger på en negativ udvikling i danskernes mentale trivsel, særligt blandt unge mænd og kvinder. Flere og flere unge mistrives mentalt, og nu slår politikerne alarm. 

Sundhedsprofilen viser, at 34 procent af unge kvinder mellem 16 og 24 år og 21 procent af mænd i samme alder har dårligt mentalt helbred. Dykker man yderligere ned rapporten, står det frem, at hele 52 procent af unge kvinder mellem 16 og 24 år rapporterer om et højt stressniveau. Det samme gælder 31 procent af unge mænd.

Sundhedsstyrelsen ser alvorligt på udviklingen, der kan have store konsekvenser for både den enkelte og samfundet. Flere politikere har også udtrykt stor bekymring for de unge i Danmark, og peger blandt andet på et for stort fokus på målbarhed og præstation på landets uddannelser som årsagsgivende til den negative udvikling.

0:000:00