Overblik: Sådan vil regeringen regulere sociale medier for børn

I et nyt udspil lægger regeringen op til at stille skarpere krav til sociale mediers ansvar for at skærme børn mod skadeligt indhold. Det skal blandt andet ske ved at etablering af en ny lov, der påbyder techvirksomhederne at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer. Samtidig vil regeringen igangsætte en national indsats for digital dannelse af børn og unge, der byder blandt andet byder på nye undervisningsmaterialer og digitale skolepatruljer. Få overblikket over de 13 initiativer her.

Det er på baggrund af et større arbejde i Erhvervsministeriet, Kulturministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet og Justitsministeriet, at regeringen er klar med 13 initiativer, der blandt andet skal blandt andet skal beskytte børn og unge mod skadeligt indhold på sociale medier. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil står i spidsen for præsentationen af regeringens planer.
Det er på baggrund af et større arbejde i Erhvervsministeriet, Kulturministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet og Justitsministeriet, at regeringen er klar med 13 initiativer, der blandt andet skal blandt andet skal beskytte børn og unge mod skadeligt indhold på sociale medier. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil står i spidsen for præsentationen af regeringens planer.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Regeringen vil med et nyt udspil skærme børn mod skadeligt indhold på sociale medier og styrke børn og unges digitale dannelse.

Det skal i alt 13 nye initiativer bidrage til. Altinget Børn har tygget udspillet igennem og giver dig hovedpointerne i kort form her:

1. Ulovligt indhold skal fjernes inden for 24 timer

0:000:00