Podcast: Her er regeringens hovedbrud, når den vil regulere sociale medier

AJOUR: Der skal bedre styr på det indhold, som unge mennesker møder på sociale medier. Derfor skal to arbejdsgrupper finde frem til bud på, hvordan regeringen kan regulere sig ud af problemet. Altingets børne- og digitalredaktør forklarer udfordringerne i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Hvor går grænsen for de opslag, som influencere lægger op på de sociale medier? Skal de kunne stilles til ansvar som et medie, eller skal der stilles større krav til de sociale medier som sådan?

De spørgsmål skal to arbejdsgrupper, som regeringen har nedsat, forsøge at finde svar på.

Over den seneste tid har der været flere politiske forslag om lovgivning på området. Sagen om influenceren Fie Laursen - der har over 350.000 følgere på Instagram - der i et virtuelt afskedsbrev bedyrede, at hun ville tage sit eget liv, fik især politisk opmærksomhed.

Men nytter det noget at regulere globale virksomheder i Danmark? Og hvordan undgår man, at de nye regler ikke går ud over ytringsfriheden?

I dagens udgave af Altinget Ajour forklarer børneredaktør og digitalredaktør på Altinget - hhv. Simon Lessel og Chris Lehmann - om de udfordringer, som nye love kan føre med sig.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Stadig vold og trusler på Sjælsmark – vil det hjælpe, når børnefamilierne snart flytter? Podcast: Stadig vold og trusler på Sjælsmark – vil det hjælpe, når børnefamilierne snart flytter?
KL vil lette inklusionen med fælles ledelse af dagtilbud, skole og SFO

KL vil lette inklusionen med fælles ledelse af dagtilbud, skole og SFO

FORSLAG: Det skal være muligt for flere kommuner at organisere dagtilbud, skole og SFO med en fælles leder, foreslår KL i nyt udspil. Forslaget skal sikre bedre overgange fra børnehave til skole og gøre det nemmere at indføre anbefalingerne fra inklusionseftersynet.