Pres for barsel til EU’s folkevalgte: ”Reglerne er skrevet til et parlament af midaldrende mænd”

BREV: Det er gammeldags og utidssvarende, at EU-parlamentarikeres stole må stå tomme, hvis de tager barsel eller forældreorlov, lyder det fra flere folkevalgte, der vil have EU-landenes formand, Charles Michel, ind i kampen.

Det skabte sensation, da Junibevægelsens Hanne Dahl i 2009 havde sin datter med til afstemning i EU-Parlamentet. Men det er stadig i dag ikke muligt for parlamentarikerne at tage barsel.
Det skabte sensation, da Junibevægelsens Hanne Dahl i 2009 havde sin datter med til afstemning i EU-Parlamentet. Men det er stadig i dag ikke muligt for parlamentarikerne at tage barsel.Foto: Vincent Kessler/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Det skaber et pres for at komme tidligere tilbage, fordi mine vælgere ikke er repræsenteret.

Linea Søgaard-Lidell
EU-parlamentariker (V)

BRUXELLES: EU’s folkevalgte skal ikke tvinges til at vælge mellem deres babyer eller deres demokratiske pligt, hvis de får børn, mens de sidder i Europa-Parlamentet.

Sådan lyder beskeden fra en række EU-parlamentarikere, som vil have formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, ind i kampen for retten til at lade en suppleant træde til ved barsel eller forældreorlov, så deres sæder i Parlamentet ikke står tomme, sådan som det er tilfældet nu.

”Det er principielt problematisk, fordi de vælgere, som har stemt på især de kvindelige medlemmer af Europa-Parlamentet, ikke bliver hørt i den periode, hvor en parlamentariker er på barsel,” siger Karen Melchior (R), der er medinitiativtager til et brev, der i denne uge sendes til Michel.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00