Regeringen vil stramme grebet om techgiganter med ny aldersverifikation

Med en ny ekspertrapport i hånden er SVM-regeringen klar til at tage første skridt mod større regulering af techgiganter ved at indføre en ny aldersverifikation. Det skal bidrage til at beskytte børn mod datahøst og grænseoverskridende indhold.

Professor Mikkel Flyverbom slår fast, at størstedelen af reguleringen af techgiganter bør foregå gennem EU, men at der også er tiltag, der relativt hurtigt kan gennemføres på national plan.
Professor Mikkel Flyverbom slår fast, at størstedelen af reguleringen af techgiganter bør foregå gennem EU, men at der også er tiltag, der relativt hurtigt kan gennemføres på national plan.Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

SVM-regeringen vil øge beskyttelsen af børn på sociale platforme ved at indføre nye krav om aldersverifikation.

Det betyder, at aldersgrænsen for at kunne give samtykke til datahøst skal hæves, og at man fremover skal verificere sin alder for at få adgang til bestemte typer af indhold.

”Det er uden for enhver diskussion, om vi skal gøre noget. Vi skal især beskytte børnene bedre. Og der er grundlæggende behov for et opgør med den magt, som techgiganterne har fået,” sagde erhvervsminister Morten Bødskov (S) på et pressemøde mandag.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00