Røde partier vil have flere plantebaserede måltider i daginstitutionerne, men blokerede lignende forslag i København

I Folketinget arbejder både SF og Enhedslisten for at alle offentlige køkkener skal kunne servere et plantebaseret alternativ, men i Københavns Kommune har samme partier stået i vejen for, at et lignende forslag kan rulles ud i daginstitutionerne. Dansk Vegetarisk Forening ærgrer sig.  

Med en plantebaseret kost skærer man ikke blot ned på klimagasudledningerne fra kød. Man adresserer også udledningerne fra mejeriprodukter, der i 2018 stod for cirka en tredjedel af udledningerne fra fødevareforbruget i Københavns Kommune.
Med en plantebaseret kost skærer man ikke blot ned på klimagasudledningerne fra kød. Man adresserer også udledningerne fra mejeriprodukter, der i 2018 stod for cirka en tredjedel af udledningerne fra fødevareforbruget i Københavns Kommune.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Andreas ArpSøren Dahl

På landsplan skal der arbejdes for, at de offentlige køkkener kan servere et plantebaseret måltid, men i København bør der være undtagelser.

Nogenlunde sådan kan man sammenfatte meldingerne fra SF og Enhedslisten, efter Københavns Borgerrepræsentation i sidste uge behandlede et forslag om at indføre et fast, plantebaseret alternativ i kommunens køkkener.

Der er virkelig mange borgere, der gerne vil spise plantebaseret, men i daginstitutionerne fastholder man nu en forskelsbehandling.

Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening

0:000:00