Rosenkrantz-Theil indkalder KL til forhandlinger om tilsyn i dagtilbud

KVALITET: Børneministeren overvejer at indføre en statslig enhed, der skal føre tilsyn i daginstitutionerne. Hun har derfor indkaldt KL til forhandlinger. Kommunerne afviser idéen om et statsligt tilsyn, mens BUPL håber på at blive inviteret med til forhandlingerne.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har indkaldt Kommunernes Landsforening til forhandlinger om mere standardiserede regler for, hvordan der i fremtiden skal føres tilsyn med kvaliteten i landets børnehaver og vuggestuer.

Jeg tror, at vi både skal kigge på, hvordan tilsynene fungerer rundtomkring i Danmark, og hvordan opfølgningen på tilsynene fungerer.

Pernille Rosenkrantz-Theil, Børne- og undervisningsminister, Socialdemokratiet

Det fortæller ministeren til Altinget Børn.

”Jeg vil ikke afvise, at vi ender med at lave lovgivning på det og laver en fælles statslig model, men det afhænger af, hvor langt man kan komme den anden vej.”

Dokumentation

Det står der om tilsyn i dagtilbudsloven
§ 5. Kommunalbestyrelsen skal føre tilsyn med indholdet af tilbuddene efter denne lov og den måde, hvorpå opgaverne udføres, herunder at de mål og rammer, der er fastsat efter § 3, og rammer og eventuelle prioriterede indsatser fastsat efter § 3 a efterleves.

Stk. 2: Kommunalbestyrelsen skal fastsætte og offentliggøre rammerne for tilsynet.

Kilde: Dagtilbudsloven.


Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00