S-spids vil skærme børn for vold og selvmord på nettet: "Vi har brug for at gøre noget hurtigt"

Børn eksponeres i stigende grad for voldsomme videoer på sociale medier. Og techgiganterne gør for lidt for at stoppe det, mener Christel Schaldemose. Hun var selv med til at forhandle EU-regler på plads, der skærpede kravene til Facebook og Instagram. Men nu er hun klar til at stramme skruen yderligere.

Christel Schaldemose var forhandlingsleder for Digital Service Act, der strammede skruen over for tech-giganterne. Men hun mener stadig, det går for langsomt med at få dem til at skærme børn for skadeligt indhold.
Christel Schaldemose var forhandlingsleder for Digital Service Act, der strammede skruen over for tech-giganterne. Men hun mener stadig, det går for langsomt med at få dem til at skærme børn for skadeligt indhold.Foto: MEW/pressefoto
Rasmus Dahl Løppenthin

Christel Schaldemose er ikke i tvivl. Kampen for at beskytte børn og unge mod skadeligt indhold på sociale medier er en helt afgørende opgave for tidens politikere. 

“Vi har brug for at gøre noget hurtigt og effektivt,” siger den socialdemokratiske spidskandidat ved valget til Europaparlamentet på søndag. 

Hun kunne tidligere på året læse i Altinget, at under halvdelen af danskerne kender hendes navn. Men Christel Schaldemose er på de indre linjer i parlamentet en velkendt og anerkendt politiker, der har haft sæde i Bruxelles siden 2006. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024