Støttepartier kritiserer S: Børnekonventionen skal ind i dansk lov

UENIGHED: Regeringens støttepartier kræver igen FN's børnekonvention inkorporeret i dansk lovgivning. Regeringen afviser med henvisning til udlændingeområdet. Uforståeligt, når man vil kalde sig børnenes statsminister, mener støttepartierne. 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Mette Frederiksen kan ikke kalde sig børnenes statsminister, og Socialdemokratiet kan ikke påstå, at det altid står på børnenes side, når partiet samtidig afviser at indlemme FN's Børnekonvention i dansk lovgivning.

Det er svært at kalde sig børnenes statsminister, hvis man ikke vil inkorporere Børnekonventionen. En naturlig følge af at kalde sig børnenes statsminister burde være at sige, at man altid står på børnenes side, og at man altid sætter børnene først. Det er lige præcis det, Børnekonventionen sikrer.

Trine Torp
Socialordfører, SF

Sådan lyder kritikken fra regeringens støttepartier, efter at forslaget i den forgangne uge endnu en gang var til debat i folketingssalen. 

"De kan ikke bruge de udtryk," siger Radikales børneordfører, Anne Sophie Callesen, og fortsætter:   

Dokumentation

Forskellen på at ratificere og inkorporere børnekonventionen:

Danmark ratificerede Børnekonventionen i 1991. Men Danmark har ikke inkorporeret konventionen som en række andre nordiske lande har. Inkorporeres børnekonventionen i dansk lovgivning, vil konventionen som udgangspunkt få forrang for dansk lovgivning. Som det er nu, vil i det tvivlsspørgsmål være dansk ret, der går forud for inkorporerede konventioner.


Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00