Om  
Chris Borup Preuss
Ellen Trane Nørby

Tidligere DUF-formand overtager V-ministers valgkreds

Chris Borup Preuss bliver folketingskandidat for Venstre i Sønderborg. Han overtager valgkredsen fra tidligere minister Ellen Trane Nørby, der ikke genopstiller.

Chris Borup Preuss (V) stiller op til folketingsvalget i Sønderborg-kredsen.<br>
Chris Borup Preuss (V) stiller op til folketingsvalget i Sønderborg-kredsen.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Det bliver en tung arv at løfte, når Chris Borup Preuss (V) overtager erfarne Ellen Trane Nørbys (V) valgkreds til næste folketingsvalg.

Den tidligere ungdomspolitiker skriver på Facebook, at han bliver Venstres kandidat i Sønderborg-kredsen.

"Jeg er utrolig glad for den tillid, som et overvældende flertal af medlemmerne i Venstre i Sønderborg har vist mig. Jeg vil kæmpe dag og nat for, at Venstre og det borgerlige Danmark får det bedst mulige valg - og at jeg bliver valgt til Folketinget," skriver han i opslaget.

Sønderborgfødte Chris Borup Preuss er uddannet folkeskolelærer, men arbejder som seniorkonsulent i interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer. Han var landsformand for Venstres Ungdom fra 2015 til 2017 og senere for Dansk Ungdoms Fællesråd fra 2019 til 2021.

Han oplyser i opslaget, at han afløser Ellen Trane Nørby, der har bestridt mange ministerposter, blandt andet skatte-, sundheds- og uddannelsesminister. I februar meldte hun ud, at hun stopper i Folketinget efter næste valg.

Hun fortsætter i stedet i lokalpolitik i Sønderborg, hvor hun i efteråret blev valgt som anden viceborgmester. Derudover er hun leder af Venstres byrådsgruppe i Sønderborg Kommune.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Chris Borup Preuss

Chefkonsulent og souschef i Public Affairs-afdelingen, Landbrug & Fødevarer
folkeskolelærer (Københavns Professionshøjskole)

Ellen Trane Nørby

Fhv. minister & MF 2007-22 (V), byrådsmedlem, Sønderborg
cand.mag. i kunsthistorie (Københavns Uni. 2005)