Valg kan spænde ben for børnetilskud til kontanthjælpsmodtagere fra januar

Det midlertidige børnetilskud udløber ved udgangen af året, og Mødrehjælpen efterlyser, at lovforslaget om at forlænge det i 2023 bliver hastebehandlet.

Forældre på kontanthjælp, som er ramt af kontanthjælpsloftet, har siden 2019 fået et ekstra børnetilskud. I sommer besluttede regeringen og støttepartierne at fjerne kontanthjælpsloftet og i stedet indføre nogle nye indkomsttrapper. Det træder dog først i kraft i 2040, og derfor ønsker partierne at fortsætte det midlertidige tilskud næste år. 
Forældre på kontanthjælp, som er ramt af kontanthjælpsloftet, har siden 2019 fået et ekstra børnetilskud. I sommer besluttede regeringen og støttepartierne at fjerne kontanthjælpsloftet og i stedet indføre nogle nye indkomsttrapper. Det træder dog først i kraft i 2040, og derfor ønsker partierne at fortsætte det midlertidige tilskud næste år. Foto: /ritzau/ Maria Fonfara
Rikke Brøndum

Godt 12.000 kontanthjælpsmodtagere med børn kan risikere at miste det midlertidige børnetilskud fra nytår, hvis valget bliver udskrevet til Folketingets åbning, som Radikale har krævet.

Regeringen og støttepartierne besluttede i sommer at forlænge tilskuddet i et yderligere et år, mens et nyt kontanthjælpssystem bliver udviklet hos Udbetaling Danmark.

Men lovforslaget, som skal forlænge ydelsen til næste år, er endnu ikke fremsat.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024