Overblik: Det mener aktørerne om digitalt hjemmearbejde

TEMADEBAT: Blandt aktørerne er der både høje forventninger til og gode oplevelser med digitalt hjemmearbejde, som coronakrisen for alvor har aktualiseret. Men flere peger på, at vi skal være opmærksom på udfordringerne med ledelse på distancen.

Coronakrisen betyder at mere arbejde nu afvikles online via videomøder på diverse digitale platforme. Det stiller krav til distanceledelse peger flere aktører på.
Coronakrisen betyder at mere arbejde nu afvikles online via videomøder på diverse digitale platforme. Det stiller krav til distanceledelse peger flere aktører på.Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Sara Fleckner Vilstrup

Hjemmearbejde med digitale møder og online samarbejde er igen aktuelt efter Mette Frederiksen på pressemøde fredag 18. september opfordrede til, at alle, der kan arbejde hjemmefra, bør gøre det for at mindske smittespredningen af covid-19.

Under forårets nedlukning gjorde det danske arbejdsmarked sig en masse erfaringer med det digitale hjemmearbejde, som var omdrejningspunktet i den seneste temadebat på Altinget Digital.

Nu afrundes debatten, og her giver vi et overblik over de gode og dårlige erfaringer, som foråret bød på og som i den nuværende situation igen er i spil for de mange, der arbejder online hjemmefra.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00