Se listen: Her er årets mest læste debat på Altinget Digital

Cybertrusler, uudnyttede data og mangel på it-personale har været de centrale emner i debatspalterne på Altinget Digital. Her er årets fem mest læste debatindlæg fra 2023.

Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Som i de øvrige medier under Altinget-hatten er faglig og politisk debat en central del af indholdet på Altinget Digital.

I løbet af 2023 har Altingets digitale skribenter blandt andet skrevet om decideret "velfærdssvigt" på grund af manglende udnyttelse af offentlig data, "katastrofal" mangel på mangel på it-specialister og cybertrusler.

Her kan du læse eller genlæse de fem mest populære indlæg i 2023.

Microsoft: Uudnyttede offentlige data rummer et stort velfærdspotentiale

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

"Vi har så meget data i den offentlige sektor, som ikke bliver bragt i spil. Det er ikke bare ærgerligt. Det er et decideret velfærdssvigt, at vi ikke formår at udnytte eksisterende data med teknologi, som vi allerede har til rådighed. Det håber jeg, at den nye regering vil gøre noget ved," skrev Maria Damborg Hald, direktør for den offentlige sektor hos Microsoft Danmark, i årets mest læste debatindlæg på Altinget: Digital.

Læs eller genlæs indlægget her.

Bragt 16. januar 2023. 

Fageksperter: Cybertruslen stiger, men hvem skal beskytte vores digitale infrastruktur?

Foto: Henning Kaiser/AP/Ritzau Scanpix

"Kort sagt opererer kritiske nationale institutioner og danske virksomheder med en daglig risiko for at blive udsat for spionage og kriminalitet herunder afpresning eller aktivisme, der blandt andet kan lukke websider midlertidigt ned og overbelaste IT-systemer med voldsomme omkostninger til følge," skrev Karsten Brinkmann, Jens Myrup Pedersen, Mette Beck-Nielsen og Nikolaj Wædegaard og opfordrede uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) til at prioritere støtte til forskning, der kunne forbedre cybersikkerheden.

Læs indlægget her.

Bragt 25. september 2023.

 

Digitale vismænd: Katastrofal mangel på danske it-specialister bliver et problem i fremtiden

 

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

"Der findes heldigvis mange gode digitale løsninger, som borgerne bruger frivilligt. Opgaven for den danske stat må derfor være at redesigne de mangelfulde, og optimere de fremtidige, løsninger, så de passer til alle borgere, og samtidig sikre, at vi giver borgerne de nødvendige digitale kompetencer til at agere i en globalt digitaliseret verden," skrev Kaj Grønbæk, Helle Rootzén og Ole Lehrmann Madsen.

Læs eller genlæs det her.

Bragt 23. februar 2023.

HK og DI: Dansk digitalisering svækkes, når vi overser de korte videregående it-uddannelser

Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

"En fordel ved erhvervsakademierne er, at de på bare to til to et halvt år uddanner potentielle medarbejdere, som kan formes i virksomhederne og gennem et langt arbejdsliv fortsat udvikler kompetencer i takt med egne og arbejdspladsens behov og ændringer i de teknologier, der bliver anvendt," skrev Simon Tøgern og Signe Tychsen Philip.

Læs eller genlæs det her.

Bragt 9. marts 2023.

Kommunikationsbureau: Danmark bør gå forrest og forbyde TikTok

Foto: Matt Slocum/AP/Ritzau Scanpix

"I slipstrømmen af de nationale analyser bør det være indlysende, at Danmark skal forbyde TikTok, hvis vi ønsker at værne om følsomme oplysninger og modstå alvorlige sikkerhedsbrister, der har potentiale til at paralysere persondatabaser, kritisk infrastruktur og bankvirksomheder," skrev Julie Frølich og Nick Jacobsen.

Læs eller genlæs det her.

Bragt 11. april 2023.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Maria Damborg Hald

Partner, Deloitte
cand.scient.pol. (Københavns Uni.)

Karsten Brinkmann

Chef, informationssikkerhed, TDC Net

Jens Myrup Pedersen

Professor i cybersikkerhed ved Institut for Elektroniske Systemer, Aalborg Universitet
cand.scient., ph.d.

0:000:00