Ministerier skærper interne kontroller efter kritik af risiko for svig fra statsansatte

Flere ministerier styrker ledelsesfokus på interne kontroller og gør det sværere for ansatte både at kunne godkende og udbetale udgifter. Det sker, efter Rigsrevisionen sidste år kritiserede ministeriernes bolværk mod svig fra medarbejderne.

I 2019 var det forsvarsminister Trine Bramsen (S), der skulle forholde sig til mistanke om foregået svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.
I 2019 var det forsvarsminister Trine Bramsen (S), der skulle forholde sig til mistanke om foregået svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det var en krads kritik af ministerierne, der sidste år landede på Rigsrevisionens hjemmeside, kort før julefreden sænkede sig.

Statens vagthund fandt det meget utilfredsstillende, at “ministerierne generelt har så svage interne kontroller og forretningsgange, at det er muligt for statsansatte at begå svig på indkøbs-, løn- og tilskudsområdet, uden at det bliver opdaget”.

Beretningen var en udløber af en række svindelsager i det offentlige med Britta Nielsens millionsvindel i Socialstyrelsen som den mest kendte.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00