Om  
Pernelle Jensen

Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen udvælger ny formand

Pernelle Jensen bliver formand for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen. Hun har tidligere i 2023 været konstitueret på posten i forbindelse med en rokade udløst af økonomiminister Stephanie Lose.

Foto: Region Syddanmark
Lærke Møller Hansen

Den tidligere vikar på formandsposten i Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen rykker officielt ind på den øverste post.

Pernelle Jensen er ny formand. Det blev enstemmigt vedtaget på et møde i Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen 4. december, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

"Der er rigtig meget at tage fat på i Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen i den kommende tid. Fra 1. februar 2024 hjemtager vi lægevagten om natten, og 1. januar træder den nye sundhedsaftale mellem region, kommuner og almen praksis i kraft – en aftale, der har et stort og vigtigt fokus på børns og unges trivsel," udtaler Pernelle Jensen.

Pernelle Jensen tager over efter Bo Libergren (V), der for nylig tiltrådte som regionsrådsformand i Region Syddanmark.

12 år i Udenrigsministeriet

Og posten kender hun allerede til, da hun i perioden fra 20. marts til 31. juli 2023 var formand for udvalget. Hun rykkede ind som vikar for Bo Libergren, da Bo Libergren vikarierede for Stephanie Lose (V) som regionsrådsformand, imens Stephanie Lose var fungerende økonomiminister.

Formandsposten blev ledig 27. november, i takt med at Stephanie Lose blev fritaget fra sit hverv som regionsrådsmedlem i Region Syddanmark for at indgå i regeringen som økonomiminister. Ved samme lejlighed indtrådte Bo Libergren som ny regionsrådsformand og har i den forbindelse valgt at fratræde som formand for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen.

Bo Libergren fratræder også som menigt medlem af udvalgt, hvilket dog officielt først træder i kraft 18. december 2023, når regionsrådet godkender det. Han har været formand for udvalget lige siden, at regionerne blev oprettet i 2007 med undtagelse af et par år.

43-årige Pernelle Jensen har tidligere været at finde i Udenrigsministeriet som specialkonsulent igennem 12 år. Siden 2010 har hun siddet i byrådet i Fredericia som formand for Unge- og Uddannelsesudvalget. Hun har tidligere været gruppeformand for Venstre i samme kommune.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernelle Jensen

Formand, Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen, regionsrådsmedlem (V), Region Syddanmark, byrådsmedlem (V), Fredericia Kommune

0:000:00