V om færre midler til grøn forskning: Hvor vil S finde pengene til området?

FOLKETINGET: Under afslutningsdebatten ville Socialdemokratiet have svar på nedskæringer på den grønne forskning. "Vi lever op til den tidligere regerings målsætninger, og hvor skal pengene komme fra?" lød svaret fra Venstres politiske ordfører, Britt Bager. 

Toke Gade Crone KristiansenKasper Kaasgaard

Forskning og udvikling er et af de centrale punkter i de igangværende energiforhandlinger.

Dermed også både størrelsen på og kilden til de midler, der skal bruges på at udvikle og forbedre grønne teknologier. Ved afslutningsdebatten i Folketinget onsdag fandt diskussionen også sted uden for forhandlingslokalerne, da Socialdemokratiets miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen, spurgte Venstres politiske ordfører, Britt Bager, om emnet.

Det skete med udgangspunkt i regeringens energiudspil, hvor den har foreslået at hæve midlerne til energiforskning gennem EUDP og Innovationsfonden til 580 millioner kroner i 2020. En graf viser, at det er en betydelig forøgelse i forhold til 2016.

Rabjerg Madsen fremhæver dog, at den røde regering havde øremærket 800 millioner, da den overdrog magten til Venstre i 2015. I sit udspil foreslår Socialdemokratiet – på linje med resten af rød blok – at bruge en milliard kroner årligt på området.

Britt Bager efterspørger modsat svar på, hvor de penge skal komme fra - særligt i lyset af den fælles afvisning fra S og DF af at bruge penge fra råderummet.

Se udvekslingen i toppen af klippet.









0:000:00