Om  
Abdulhadi al-Khawaja
Maryam al-Khawaja

Abdulhadi al-Khawaja modtager særlig menneskerettighedspris

Menneskerettighedsaktivist Abdulhadi al-Khawaja modtager Martin Ennals Award torsdag 2. juni i Geneve, mens han sidder fængslet på ellevte år i Bahrain for sin kamp for menneskerettigheder.

Abudulhadi al-Khawaja sidder fængslet på ellevte år for sin kamp for ytringsfrihed, menneskerettigheder og retssikkerhed.
Abudulhadi al-Khawaja sidder fængslet på ellevte år for sin kamp for ytringsfrihed, menneskerettigheder og retssikkerhed.Foto: Amnesty International/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Abudulhadi al-Khawajas datter, Maryam al-Khawaja, oplyser på twitter, at hendes far modtager en af de vigtigste menneskerettighedspriser, Martin Ennals Award, på torsdag i Geneve for sit livs dedikation til menneskerettighedsarbejde.

I februar 2011, under det arabiske forår i Bahrain, ledte Abudulhadi al-Khawaja fredelige demonstrationer for en demokratisering af landet.

Abudulhadi al-Khawaja blev efterfølgende arresteret og udsat for tortur. Under sin fængsling sultestrejkede al-Khawaja op til flere gange, for at gøre opmærksom på de dårlige vilkår politiske modstandere har i Bahrains fængsler.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00