Danmark deltager ved prisuddeling til dansk livstidsfange  

Når menneskeretsforkæmper Abdul-Hadi Al-Khawaja torsdag får tildelt en prestigefyldt pris for sit arbejde for ytringsfriheden, vil en dansk repræsentant være til stede. Det oplyser Udenrigsministeriet. Et vigtigt signal fra dansk side, siger datteren.

Protester i Bahrain til fordel for den fængslede menneskerettighedsforkæmper Abdul-Hadi Al-Khawaja
Protester i Bahrain til fordel for den fængslede menneskerettighedsforkæmper Abdul-Hadi Al-KhawajaFoto: Hamad Mohammad/Ritzau Scanpix
Paula Larrain

Danmark har på ingen måde opgivet kampen for at forbedre menneskerettighedssituationen i golfstaten Bahrain, men fortsætter ”ufortrødent” med at lægge pres på kongestyret.
 
Det oplyser Udenrigsministeriet i en mail til Altinget efter en appel fra Maryam Al-Khawaja, der er datter til den danske statsborger Abdul-Hadi Al-Khawaja, som har siddet fængslet i 11 år.
 
Abdul-Hadi Al-Khawaja får torsdag tildelt en vigtig pris for at sætte sit liv på spil i kampen for menneskerettigheder og demokrati. Den bliver uddelt i Geneve torsdag, hvor den fængsledes hustru vil tage imod den for ham.
 

Regeringen fortsætter ufortrødent med at arbejde for at lægge pres på Bahrain for at forbedre menneskerettigheds-situationen

Udenrigsministeriet
Og til stede i salen vil Danmark også være i form af en udsendt diplomat.
 
”En repræsentant fra den danske FN-delegation i Geneve deltager i prisuddelingen af Martin Ennals Award i dag,” meddeler Udenrigsministeriet.

Udenrigsministeriet har i hele forløbet med den danske statsborgers fængsling ydet konsulær bistand, og det agter Danmark at blive ved med, selvom man ikke kan oplyse direkte hvordan i den konkrete sag.
 
”Fra dansk side har vi konsekvent taget menneskerettighedssituationen i Bahrain og løsladelse af arbitrært tilbageholdte personer op direkte over for Bahrain og i relevante internationale fora, herunder i FN og EU.

Regeringen fortsætter ufortrødent med at arbejde for at lægge pres på Bahrain for at forbedre menneskerettighedssituationen,” skriver Udenrigsministeriet og fortsætter:
 
”For så vidt angår Al-Khawajas konkrete sag, er der tale om en personsag, som er underlagt tavshedspligt.” 
 
Meldingen fra Udenrigsministeriet er et direkte svar på Maryam Al-Khawajas appel til den danske regering om at tale højt om hendes fars sag. Hun er bekymret for sin fars tilstand lige nu, hvor han nægtes lægehjælp.
 

{{toplink}}
Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00