Analyse af 
Paula Larrain

Det handler om mere end abort: Derfor er Kristendemokraterne i Danmark så små

Isabella Arendts pludselige afgang som formand svækker et parti, der kæmper for overhovedet at blive hørt. Og måske også for selve eksistensen. Men hvorfor er der ikke plads til et kristendemokrati, når nu bevægelsen er så stor i andre lande?

Isabella Arendt i politisk debat. Hun blev kaldt "vikaren fra Himlen" og blev siden formand for Kristendemokraterne. I denne uge trak hun sig helt ud af partiet. fordi hun ikke trivedes. Nu er det store spørgsmål: Kan partiet overleve nok en nedtur?
Isabella Arendt i politisk debat. Hun blev kaldt "vikaren fra Himlen" og blev siden formand for Kristendemokraterne. I denne uge trak hun sig helt ud af partiet. fordi hun ikke trivedes. Nu er det store spørgsmål: Kan partiet overleve nok en nedtur?Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Paula Larrain

Grundtvig. Det er helt kort og præcist svaret på, hvorfor kristendemokraterne i Danmark ikke er en stor bevægelse som i andre europæiske lande med kristen majoritet.

Eller som formuleret af formanden for den idépolitiske tænketank, Cura:

"Kirkeligt engagerede grundtvigianere har engageret sig politisk fra Venstre over Radikale til SF. Det gør, at kirkefolk ikke på samme måde har haft en naturlig partipolitisk sammenslutning som i katolske lande," forklarer Bjarke Friis.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00