Analyse af 
Paula Larrain

Efter 20 års stramninger i udlændingepolitikken er der sprækker og murren i krogene

Dele af udlændingepolitikken er blevet for ”dumt”, ”skørt” og ”tudetosset”, siger blå partiledere, som selv har indført reglerne. S-regeringen har hårdnakket forsvaret VLAK-regeringens ”paradigmeskifte”, men spørgsmålet er, hvad der skal ske nu, hvor der er murren i geledderne både til højre og til venstre for Mette Frederiksen i udlændingepolitikken. Er lempelserne på vej efter 20 års stramninger?

Foto: Emilie Lærke/Ritzau Scanpix
Paula Larrain

Det skulle ikke blive til endnu et udlændingevalg. Men så kom 20-årige Mariam Karim på banen med sin historie i DR.

Hun er sosu-studerende, gravid i syvende måned, har boet i Danmark, siden hun kom hertil som barn, og er nu udvist til hjemlandet Syrien. Hendes forældre og søskende må godt blive her, men hun skal forlade sin mand, sin uddannelse og sin familie, fordi hendes opholdsgrundlag er forsvundet.

Hun er en af de mange unge, syriske kvinder, der bliver ramt af nye opholdsregler i det såkaldte paradigmeskifte, som blev vedtaget under VLAK-regeringen, og som er blevet opretholdt af S-regeringen.
Men stramningerne er gået for vidt, lyder det nu fra borgerlig fløj. Og det er selve regeringschefen bag paradigmeskiftet, Lars Løkke Rasmussen (M), der leder an.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024