Folkekirken vil bidrage til et grønnere landbrug: "Kirken har et ansvar som landets tredjestørste jordbesidder"

Konventionelt landbrug optager størstedelen af folkekirkens jordbesiddelser. Folkekirkens Grønne Omstilling foreslår at tænke i alternativer, når jorden igen en dag skal bortforpagtes.

Skovrejsning, udtagning af lavbundsjorder, udbygning af vedvarende energi og økologisk landbrug er nogle af alternativerne til konventionelt landbrug, appellerer Folkekirkens Grønne Omstilling. Arkivfoto.
Skovrejsning, udtagning af lavbundsjorder, udbygning af vedvarende energi og økologisk landbrug er nogle af alternativerne til konventionelt landbrug, appellerer Folkekirkens Grønne Omstilling. Arkivfoto.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

En stor del af folkekirkens mange jorder bortforpagtes til konventionelt landbrug.

Derfor – mener et folkekirkeligt initiativ – har kirken en rolle at spille i forhold til at opnå Danmarks nationale klimamål.

"Vi bliver nødt til at tage et ansvar. Folkekirken har et ansvar som landets tredjestørste jordbesidder. Når man har så store arealer, bliver man nødt til at kigge på det, vi giver videre til vores efterkommere," siger Jesper Rønn Kristiansen.

0:000:00