Forsøg med mindre bøvl er en succes ude i sognene

Når menighedsråd får bedre mulighed for at organisere sig individuelt, bliver arbejdet lettere og passer bedre med den praktiske virkelighed ude i sognene. Det konkluderer forskerne bag evalueringen fra Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter.

Mindre bøvl og bureaukrati gør arbejdet lettere for menighedsrådene, konkluderer forskerne bag evalueringen fra Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter. 
Mindre bøvl og bureaukrati gør arbejdet lettere for menighedsrådene, konkluderer forskerne bag evalueringen fra Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Sabine Dybdahl Christoffersen

Tre år efter forsøgene blev sat i gang, er konklusionerne endelig offentliggjort, og de er ganske klare: Mindre bøvl og bureaukrati gør arbejdet lettere for menighedsrådene.

Det viser erfaringerne fra sognene, og det betyder, at forsøgsordningerne med fordel kan gøres permanente, lyder konklusionen.

De nye måder at organisere arbejdet på skaber mere fleksible rammer for fordelingen af roller og ansvar i menighedsrådene, og det giver en bedre balance mellem kirkelige og administrative opgaver.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00