Nu er det officielt: Kristendemokraterne er ikke længere imod fri abort

Tiden som enkeltsagsparti er nu for alvor lagt i graven, oplyser Kristendemokraterne. Det betyder blandt andet, at partiet nu ikke længere er imod fri abort.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Det har været længe undervejs, og nu er det endelig trådt i kraft.

Kristendemokraterne støtter nu kvinders mulighed for at få en fri abort frem til uge 12.

"Vi skal støtte kvindens frie valg til at afbryde svangerskabet i de første 12 uger. Det er selvfølgelig kvinden selv, der ved bedst, hvad der er rigtigt at gøre i den situation, hun står i," udtaler formand Jeppe Hedaa i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Samtidig skal vi sørge for som samfund at stille alle de ressourcer til rådighed, som kvinder kan have brug for, for at træffe et informeret valg. Ligesom vi skal sørge for at støtte kvinder og familier, hvor økonomi eller andre omstændigheder kan bringe dem derhen, hvor de føler sig presset til abort."

Beslutningen om at ændre retning i tilgangen til abort blev truffet på Kristendemokraternes landsmøde, da et nyt værdigrundlag blev vedtaget.

Det er selvfølgelig kvinden selv, der ved bedst, hvad der er rigtigt at gøre i den situation, hun står i.

Jeppe Hedaa
Formand, Kristendemokraterne

Med beslutningen er Kristendemokraterne ikke længere et enkeltsagsparti, oplyser partiet selv.

"Vi er utroligt glade for og stolte af det nye værdigrundlag, som vi nu er blevet enige om i partiet. Det er en lille revolution i partiet, at vi er kunnet blive enige om at lægge fortiden som enkeltsagsparti bag os, og i stedet se ind i en fremtid, hvor vi bringer de kristne værdier ind i en moderne politikforståelse," fortæller Jeppe Hedaa.

Partiet ønsker desuden ikke længere at have holdninger til, hvordan danskerne indretter sig i parforhold og familier. Det skriver formand Jeppe Hedaa på LinkedIn.

Tilbage i april fortalte Jeppe Hedaa i et interview i Altinget, at Kristendemokraternes tidligere politik om, at et perfekt ægteskab indgås mellem en mand og en kvinde, er en "homofobisk udtalelse".

"Der er en grænse for, hvor langt politikere skal bevæge sig ind på folks matrikler. Jeg har alt for mange homoseksuelle venner til, at jeg kan stå ved det der. Det går ikke. Vi skal ikke besserwisse på folks seksualitet, det er fuldstændig upassende," sagde Jeppe Hedaa i april.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Hedaa

Partiformand, Kristendemokraterne, Bestyrelsesformand, 7N, bestyrelsesmedlem, B.93 prof, One Life Foundation
HH (1981 Niels Brock), Løjtnant (1983 Livgarden)

0:000:00