Søren Brostrøm: Organdonorer og pårørende skal have 100 procent tillid til, at når man er erklæret død, så er man død

Det bliver ikke nødvendigt at indhente nyt samtykke fra organdonorer, når man fremover kan udvide brugen af organer på baggrund af den såkaldt cirkulatoriske død (DCD). Men derfor skal man ikke frygte at blive ufrivillig organdonor ved almindeligt hjertestop, eller hvis man ikke er helt død. Det slår Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, fast.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Paula Larrain

Har man én gang meldt sig som organdonor, så har man sagt ja til at donere uanset, hvordan man er erklæret død. Om det er efter hjernedødskriteriet eller hjertedødskriteriet er underordnet.

Det allervigtigste er, at man har fuld tillid til, at når man er erklæret død i det danske sundhedsvæsen, så er man også uopretteligt død.

Det slår Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, fast, efter at formand for Det Etiske Råd, Leif Vestergaard Pedersen, i Altinget satte spørgsmålstegn ved, om det er etisk forsvarligt at udvide brugen af organer ud fra andet end hjernedødskriteriet uden først at indhente nyt samtykke.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024