Ny EU-lovgivning halveret under Juncker

Juncker-Kommissionen har i første halvdel af sin periode fremlagt halvt så meget ny lovgivning, som Barroso-kommissionerne gjorde i tilsvarende perioder. 

Dermed ser det ud til, at kommissionsformand, Jean-Claude Juncker, lever op til sit løfte om at fokusere Kommissionens arbejde på færre, men større sager. Det viser en gennemgang af mere end 2.000 lovforslag siden 2004, som Tænketanken EUROPA har foretaget. 

I første halvdel har den nuværende Kommission foreslået 117 nye love, mens Barroso-Kommissionerne i gennemsnit fremlagde 248 nye forslag i tilsvarende perioder. Det ser ud til, at udviklingen kan blive endnu mere markant i anden halvdel af Juncker-Kommissionens periode, eftersom Kommissionen for nyligt har meddelt, at 80 pct. af dens initiativer allerede er på bordet, og at der ikke kommer mere ny lovgivning efter maj 2018. 

Opgørelsen viser også, at opdatering af eksisterende lovgivning udgør en større andel af det samlede lovgivningsarbejde hos Juncker-Kommissionen, end det gjorde under Barroso.


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget