Danske kvinder elsker EU mere end mænd

På flere afgørende spørgsmål er danske kvinder mere positive over for EU-samarbejdet end danske mænd. Det viser en ny meningsmåling, som Europa-Parlamentet har gennemført i samtlige medlemslande. Historisk har EU ellers især vundet opbakning hos den mandlige del af den danske befolkning, men det kan være ved at ændre sig. For første gang, siden man begyndte at lave målingerne i 2007, vurderer signifikant flere kvinder end mænd, at Danmarks medlemskab af EU er ”en god ting”.
 
Danske kvinder mener også i højere grad, at deres stemme tæller i EU og at Danmark alt i alt har haft fordel af det europæiske samarbejde. De er desuden endnu mindre tilbøjelige end mænd til at nære ønske om at forlade EU. Målingen bekræfter, hvad flere målinger gennemført efter afstemningen om Brexit har vist: Den danske opbakning til EU har taget et betydeligt sving opad de seneste år, den er stabil og væsentlig højere end gennemsnittet for alle EU’s 28 medlemslande.
 
Mens danske mænd er mere fokuserede på økonomi- og arbejdsmarkedsrelaterede forhold samt immigration mht. EU, så er kvinder mere optagede end mændene af klima, fred og sikkerhed, terrorisme, og at Danmark via EU får større indflydelse globalt samt at vores mulighed for at samarbejde med lande uden for EU styrkes.


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget