Én ud af tre svine- og kvægbesætninger har problemer med dyrevelfærden: Her er fem nedslag fra statens nye kontrolrapport

Cirka hver tredje kvæg- og svinebesætning har svært ved at overholde reglerne for god dyrevelfærd, viser statens årlige kontrol i landbruget, transporten og på slagterierne. Få overblik over rapportens vigtigste resultater.

Fødevarestyrelsens seneste kontrol viser, at 33 procent af svinebesætningerne – altså cirka en tredjedel – har problemer med at overholde reglerne for god dyrevelfærd.
 
Fødevarestyrelsens seneste kontrol viser, at 33 procent af svinebesætningerne – altså cirka en tredjedel – har problemer med at overholde reglerne for god dyrevelfærd.  Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

En tredjedel af Fødevarestyrelsens kontrolbesøg på de danske svine- og kvægbesætninger gav anledning til sanktioner, mens en målrettet kontrolkampagne har vist ”utilfredsstillende” resultater.

Sådan lyder et par af nedslagene i Fødevarestyrelsens nye og længe ventede ”Dyrevelfærdsrapport 2021”, der bygger på resultater fra dyrevelfærdskontrollen i 2020.

Rapporten fungerer som en årlig status på, hvordan reglerne efterleves på dyrevelfærdsområdet, og kontrollerer både velfærden på landbrugets besætninger, i dyretransporten og på slagterierne.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00