L&F: Ny regulering kan laves hurtigt

INTERVIEW: En ny, målrettet regulering bør kunne laves i løbet af 1-2 år, mener Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer. Læs her, hvordan landbruget forestiller sig, at en ny regulering skal indrettes.
"Man skal have gummistøvlerne på og ud i vandmiljøet. Hvis man kan konstatere, at der ikke er et problem, så kan landmændene med det samme få lov til at gødske op til det økonomisk optimale," siger Lars Hvidtfeldt om den nye regulering.
"Man skal have gummistøvlerne på og ud i vandmiljøet. Hvis man kan konstatere, at der ikke er et problem, så kan landmændene med det samme få lov til at gødske op til det økonomisk optimale," siger Lars Hvidtfeldt om den nye regulering. Foto: Landbrug & Fødevarer
Anders Jerking

Man bliver nødt til at have viden på mark-niveau i forhold til reguleringen af de følsomme jorde. Det skal være så detaljeret, for at det kan give mening.

Lars Hvidtfeldt
Landbrug & Fødevarer

Der er snart gået et halvt år, siden Jørn Jespersen og hans kommission afleverede anbefalingerne til en ny regulering af miljø og landbrug. Og utålmodigheden er nu ved at brede sig.

På Axelborg mener Landbrug & Fødevarers viceformand, Lars Hvidtfeldt, at det haster med at komme i gang.

”En ny regulering burde kunne være på plads i løbet af 1-2 år. Det er et spørgsmål om vilje,” siger han.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00