Fødevareminister: OK at presse landmænd

INTERVIEW. Den nye fødevareminister tør godt stille ekstra miljøkrav til danske landmænd. Men nye stramninger skal helst ske på EU-plan, siger hun.
Foto: Altinget.dk/Rasmus Nielsen
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi stiller jo skrappere krav til danske landmænd på nogle områder allerede nu. Jeg synes bare, at vi hele tiden skal holde os for øje, at vi ikke stiller landmændene i en urimelig konkurrencesituation.

Eva Kjer Hansen
Fødevareminister (V)
Miljøminister Connie Hedegaards fokus på miljøet tørnede flere gange sammen med tidligere fødevareminister Hans Christian Schmidts fokus på landmændenes kår. Men hvor står Eva Kjer Hansen, der nu har været fødevareminister i en måned, har hun mere fokus på miljøet end sin forgænger?

Hans Christian Schmidt var blandt andet meget imod, at en mulig større modulation af landbrugsstøtten blev brugt til miljøformål i stedet for aktiviteter til gavn for landbefolkningen. Og kort tid inden han blev skiftet ud med Eva Kjer Hansen, talte han for ophævelsen af brakordningen, mens Connie Hedegaard luftede sin bekymring for miljøet ved brakstoppet.

Men Eva Kjer Hansen mener ikke, at de to ministerier og ministre har forskellige dagsordner og vil ikke sættes i bås som enten miljøets eller landbrugets kvinde.

"Jeg synes, det er en underlig måde at gøre tingene op på. For hvis der er noget, jeg synes hænger sammen, så er det landbruget og miljøet. Landbruget har om nogen en interesse i at sikre en bæredygtig udvikling og få skabt nogle fornuftige rammer for landbrugsproduktionen," siger Eva Kjer Hansen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00